Het onderzoek

ATP Studie

OVERZICHT VAN DE KLINISCHE STUDIE

Klinische studie laat zien:

Analemma water verhoogt de
ATP-niveaus in mensen aanzienlijk!

DEELNEMERS:

38 gezonde volwassenen tussen 18 en 60 jaar oud.

STUDIE ONTWERP:

Gerandomiseerd, dubbelblind, placebogecontroleerd – de “gouden standaard” in wetenschappelijk onderzoek waarbij noch de deelnemers noch het medisch personeel weet wie de behandeling en wie de placebo krijgt.

BEHANDELING:

De behandelingsfase bestond uit het drinken van 1,5 liter Aǹalemma water of placebo gedurende 60 opeenvolgende dagen.

RESULTATEN:

De studie wees uit dat het consumeren van Aǹalemma water de ATP-waarden in het bloed van volwassenen aanzienlijk verhoogde, met gemiddeld 20% ten opzichte van de placebogroep.

VEILIGHEID:

Uitgebreide fysieke en biochemische onderzoeken hebben de veiligheid van Analemma water voor menselijke consumptie aangetoond.

ATP - De energiebron voor de cel

In elke menselijke cel zijn kleine organellen, mitochondriën genaamd, constant bezig met het omzetten van glucose en zuurstof in een chemische verbinding genaamd adenosine trifosfaat, of ATP. Dit eenvoudige molecuul bevat drie fosfaatgroepen die met elkaar verbonden zijn door chemische bindingen met een hoge energieniveau. Wanneer een van deze bindingen wordt verbroken, komt er energie vrij.

Onze cellen gebruiken de energie die vrijkomt bij de afbraak van ATP om vrijwel al hun biochemische taken uit te voeren, zoals het opbouwen van nieuwe moleculen of het afbreken van oude. Deze constante chemische uitwisseling zorgt ervoor dat ons lichaam functioneert zoals het hoort, waarbij ATP elke samentrekkende spier, elke vurende neuron, elke gedachte, stap, ademhaling en actie van energie voorziet.

Een van de beste voorbeelden van de cruciale rol van ATP is DNA-synthese. Elke keer dat een van onze cellen zich deelt en twee genetisch identieke dochtercellen vormt, moet het DNA gekopieerd worden. De energie die dit complexe proces in stand houdt, komt vrij uit de afbraak van ATP. Maar er is meer. ATP is ook een van de 4 hoofdbestanddelen waaruit het DNA-molecuul bestaat – het is letterlijk verweven in onze genetische samenstelling. Zonder ATP zouden we niet bestaan.

ATP-niveaus dalen naarmate we ouder worden

Als onze mitochondriën gezond zijn, voorzien ze ons van ruime hoeveelheden beschikbare ATP. We hebben genoeg energie om te werken, te sporten en al onze dagelijkse taken uit te voeren. De mitochondriale kracht neemt echter af met de leeftijd en een slechte levensstijl, wat een nadelig effect heeft op ons energieniveau en algehele welzijn. Het is niet verwonderlijk dat mitochondriale disfunctie in verband is gebracht met vrijwel elke leeftijdsgerelateerde ziekte, van neurodegeneratieve aandoeningen zoals Alzheimer tot hartfalen.

Gelukkig zijn er meerdere manieren om onze mitochondriële functie te verbeteren en op zijn beurt ons lichaam te helpen meer ATP te produceren. Maar wat als we onze ATP-productie zouden kunnen verhogen door gewoon beter water te drinken?

De voordelen van Analemma Water

In 2022 voerde een onafhankelijk klinisch laboratorium een dubbelblinde, placebogecontroleerde studie uit om te testen of het drinken van Analemma-water de ATP-productie bij volwassen mensen zou stimuleren. Aan het begin van de studie werd een basislijn ATP-niveau test uitgevoerd. In de daaropvolgende 2 maanden consumeerde de ene groep deelnemers Analemma-water en de andere groep Placebo, ofwel onbehandeld water. Het ontwerp van de studie was dubbelblind, waarbij noch de deelnemers noch de onderzoekers wisten hoe de proefpersonen over de groepen waren verdeeld, wat de gouden standaard is voor wetenschappelijk onderzoek. Hierna volgde een tweede ATP-niveau test.

De resultaten van de studie waren opmerkelijk: slechts 2 maanden Analemma-water drinken zorgde voor een significante toename van de ATP-productie met 20% ten opzichte van placebo!

Statistische analyse van de gegevens wees uit dat het verschil tussen de groepen significant was. Met andere woorden, het drinken van Analemma-water zorgde voor een duidelijke, meetbare verschuiving in de totale cellulaire energie tussen de twee groepen.

Voordelen van een hoog ATP gehalte

Omdat al onze lichaamssystemen afhankelijk zijn van continue afbraak van ATP, kunnen we op verschillende manieren profiteren van verhoogde ATP-waarden. De bekendste rol van ATP speelt zich echter waarschijnlijk af tijdens het sporten. Studies hebben aangetoond dat het innemen van orale ATP-supplementen het uithoudingsvermogen verhoogt tijdens intensieve trainingen en helpt spiervermoeidheid na de training te verminderen. Wanneer we veel energie verbruiken, kan ons lichaam wat externe hulp gebruiken. En coherent water toevoegen aan je trainingsroutine is de perfecte manier om dat te doen.

Analemma is een krachtig hulpmiddel om je algehele energieniveau te verhogen en je spierkracht en uithoudingsvermogen te verbeteren. Met de extra voordelen van het bevorderen van ontstekingsremmende paden en het in evenwicht brengen van het microbioom in de darm, is Analemma een alles-in-één technologie die is ontworpen om je hele systeem van binnenuit te revitaliseren.

Doe ook mee met de Analemma WaterRevolutie!

Analemma RVS Waterstaaf

Met deze staaf maak je al je dranken weer coherent!

Analemma Huis unit

Met deze unit heb je in een mum van tijd coherent water uit elke kraan.

Luxe Analemma Walnoten Waterstaaf

Met deze staaf (incl. luxe omhulling) maak je al je dranken weer coherent!

Analemma Tuin unit

Met deze unit heb je in een mum van tijd coherent water uit je tuinkraan.

Verder navigeren

Analemma Water
Water and Light B.V.
KvK. Nr.: 64419312
Klantenservice:
info@analemma-water.nl
06-11624717