FAQ

Veel gestelde vragen

Algemeen gebruik

Schroef de beschermhoes los en haal de Analemma-staaf voorzichtig uit de verpakking. 
Om gewoon water te behandelen met de Aǹalemma-staaf, dompel je het kristallen gedeelte volledig onder en roer gedurende ongeveer 1 minuut per 1 L water. Met behulp van deze algemene formule kunt u de duur voor elke hoeveelheid water berekenen. Een regulier glas water moet bijvoorbeeld ongeveer 10-15 seconden worden geroerd.
Veeg de Analemma na elk gebruik droog met een schone doek en berg hem weer op in de hoes.

Ja, Analemma kan worden gebruikt met elk soort kamertemperatuur drankje. Dit geldt ook voor mineraalwater, bronwater, gefilterd water, etc.

Ja, u kunt de Analemma roerstaaf gebruiken op elk kamertemperatuur drankje dat drinkbaar is. Zolang het water bevat, zal Analemma er effect op hebben. Sterker nog: wij merken dat het ook de smaak positief beïnvloed en verwachten ook een positief effect op de houdbaarheid erna.
Om de staaf in topconditie te houden, spoelt u hem na dit soort gebruik af met warm water om eventuele achtergebleven organische deeltjes te verwijderen.

In tegenstelling tot kamertemperatuur dranken, raden we af om de Analemma-staaf onder te dompelen in hete vloeistoffen. De gevoelige kristallen buis kan hierdoor breken. Toch kunt u genieten van uw favoriete thee of koffie door gebruik te maken van voorbehandeld coherent water. Dit verhittingsproces erna heeft geen nadelige invloed op de coherente staat van het zojuist behandelde water, dus geniet zonder zorgen van uw warme drank.

Probeer het buisje niet te openen, want hierdoor raakt de staaf onbruikbaar. Analemma is uitsluitend ontworpen om coherent water te creëren. Water dat met de Analemma-staaf is behandeld kunt u naar wens gebruiken

Ja dit kan zeker! Maar onze algemene formule is niet geschikt voor waterhoeveelheden groter dan 30 Liter. De reden hiervoor is het grote verschil in oppervlakte tussen de Analemma-staaf en de te behandelen watermassa. In dit geval adviseren wij de formule uit te breiden naar 1,5 minuten per 1 L water. Hierdoor wordt gewaarborgd dat de meeste watermoleculen met de staaf in aanraking komen.

De Analemma-staaf is een draagbaar apparaat, ontworpen voor de behandeling van kleine hoeveelheden water. We begrijpen echter dat u hem wellicht voor grotere volumes wilt gebruiken. Als u dit besluit te doen, is het essentieel om het apparaat op de juiste manier te gebruiken om beschadiging te voorkomen.
In plaats van grote hoeveelheden water handmatig te behandelen, kunt u de staaf voor een langere periode in het water laten weken. Aangezien er geen roeren aan te pas komt, duurt het langer voordat alle watermoleculen de staaf bereiken. Het is raadzaam om de staaf zo lang mogelijk ondergedompeld te houden. Let er echter op dat u de metalen dop niet onderdompelt, want constant vocht kan de lijm die de metalen dop aan het kristallen buisje vasthoudt beschadigen, wat uw staaf permanent kan beschadigen.

Ja, wij adviseren om kamertemperatuur water te behandelen met de Analemma-staaf en dit water vervolgens te gebruiken voor het koken.

Verwarmen of bevriezen heeft geen blijvende negatieve invloed op de coherente staat van het behandelde water. Bij temperaturen boven 65°C  raakt de coherente structuur tijdelijk verstoord door natuurlijke schommelingen in het gedrag van watermoleculen. Onze testen hebben echter uitgewezen dat de coherente structuur zich hersteld zodra het water weer terugkeert naar normalere temperaturen (4°C-65°C).

Ja, dit is zelfs meer dan aan te raden. Ons onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat Analemma water op meerdere manieren planten kan helpen. Zo bevordert het de vitaliteit van planten, verbetert het de kwaliteit van de bodem en verhoogt het de energiecapaciteit van vruchten. Onze meest recente studie met basilicumplanten laat zelfs zien dat Aǹalemma water essentiële processen als ademhaling en fotosynthese kan beschermen, zelfs tijdens droogteperiodes.

Functie

Analemma is geen waterfilter. Het beïnvloedt de fysische staat van water, maar verandert de chemische samenstelling niet. Om de kwaliteit van uw drinkwater echter verder te verhogen, raden wij u aan om Analemma waar mogelijk te gebruiken op voorgefilterd water.

Tot op heden lijkt Analemma water zijn coherente staat voor onbepaalde tijd te behouden. Onze meest recente tests werden uitgevoerd met water dat 5 jaar eerder was behandeld, en dat vertoonde nog steeds een coherente structuur

Water behandeld met Analemma zorgt er niet op dezelfde manier voor dat gewoon water coherent wordt als ‘moederwater’ dat doet. Nadat u gewoon en coherent water hebt gecombineerd, moet u het nieuwe waterlichaam opnieuw roeren om ervoor te zorgen dat het voldoende behandeld is. Hiervoor kunt u het beste onze standaard roerformule volgen. Als u bijvoorbeeld 1 L gewoon water aan uw coherente water toevoegt, moet u minstens nog een minuut roeren.

Onze belangrijkste test is een indirecte biologische analyse gebaseerd op biophoton-emissie van kiemende plantenzaden. Ons vroege onderzoek toonde aan dat coherent water een specifieke biofotonen-emissiecurve produceert die verschilt van een curve geproduceerd door normaal water. Aangezien Analemma-water oorspronkelijk werd gecreëerd als een bijproduct van biofotonen-onderzoek, blijft dit onze meest betrouwbare indirecte analyse voor het snel meten van de veranderingen in water.
Biofotonen-emissie wordt getest met behulp van zeer gevoelige camera’s. Voor onze gestandaardiseerde tests analyseren we de biofotonen-emissiecurves die worden geproduceerd door plantenzaden tijdens kieming. Zaadkieming vereist alleen water en licht, dus door het licht exact hetzelfde te houden en alleen het water te veranderen, kunnen we de veranderingen in het water beoordelen door het verschil in metabole activiteit van de zaden te meten. Het is belangrijk op te merken dat watercoherentie deel uitmaakt van een opkomend wetenschappelijk veld en dat er momenteel geen gestandaardiseerde tests zijn voor het direct meten van de coherentie van water met behulp van conventionele technologie. We gebruikten verschillende tests om de grootte van coherente domeinen in Analemma-water te meten, zoals Raman-, UV/VIS- en NIR-spectroscopie (ook bekend als aquaphotomics) en temperatuurverstoringen. Deze tests boden echter niet voldoende reproduceerbaarheid om te worden gebruikt voor kwaliteitsborging.

Het belangrijkste verschil tussen Analemma-water en andere “vitalisatie” of “structuratie” methodes, is de stabiliteit ervan. Het water van ander gebruikte methodes verliezen hun structuur binnen 5 minuten tot een paar uur na behandeling. Analemma-water behoudt zijn stabiliteit echter jarenlang, zelfs na een enkele behandeling.

Het “Moederwater” is het water met een volledige coherente structuur waarmee alle Analemma-producten worden gevuld. Dit moederwater wordt gecreëerd door middel van een vijfstappenproces dat zich uitstrekt over een periode van één jaar.

In het kort: het water begint als normaal, schoon water, gezuiverd van chemische en biologische verontreinigingen. Vervolgens ondergaat het een fysische procedure die lijkt op de natuurlijke bewegingen en cycli van water in de natuur, door de seizoenen. Door dit proces wordt het moederwater in een zeer geordende fysische toestand gebracht. Deze geordende structuur kan vervolgens worden overgedragen op omliggende watermoleculen via direct fysiek contact (zoals het roeren van normaal water met de Analemma-staaf).

Bij het roeren van normaal water met de Analemma-staaf wordt de coherente structuur van het “moederwater” in het flesje succesvol gekopieerd naar de omliggende watermoleculen. Om dit te laten werken, moest het flesje op een specifieke manier worden ontworpen. Tijdens de ontwikkeling hebben we geëxperimenteerd met verschillende materialen. Uiteindelijk bleek kwarts de beste keuze vanwege de specifieke fysische samenstelling. Kwarts zorgt voor een vlotte energietransfertie tussen de binnen- en buitenkant van het flesje. Dit is de belangrijkste reden waarom de staaf zo breekbaar is. Het flesje moest namelijk ultradun zijn om de overdracht van de coherente structuur niet te verstoren.

De roerrichting heeft geen invloed op de werking van de Analemma-staaf. We hebben zowel de snelheid als de draairichting van het roeren getest en geen van beide parameters bleek van invloed te zijn op de coherente staat van het water.

Onze tests wijzen uit dat het “moederwater” in de Analemma-staven na verloop van tijd zijn coherente toestand niet verliest. Dit water is extreem stabiel en behoudt zijn coherentie zelfs na blootstelling aan sterke elektromagnetische straling (bijvoorbeeld röntgenstralen). 
Natuurlijk is hij niet meer werkzaam als je hem kapot hebt laten vallen.

Nee. We hebben de coherentie van met Analemma behandeld water getest bij blootstelling aan verschillende stralingsbronnen, zoals radiofrequentiestraling (afgegeven door mobiele telefoons, computers en soortgelijke elektrische apparaten), microgolfstraling, zichtbaar licht, UV-straling en kortdurende röntgenstraling. Ongeacht het type straling, had blootstelling aan verschillende elektromagnetische golven geen invloed op de coherentie van Analemma-water.

Beide versies bevatten exact dezelfde staaf – het enige verschil zit in het materiaal van de beschermende behuizing. Houd er rekening mee dat hoewel de Walnotenhoutversie een iets betere grip kan bieden, geen van beide versies van de beschermende behuizing de Analemma-staf zal beschermen tegen breken als deze valt.

Opberging en veiligheid

Wanneer je de Analemma-staaf niet gebruikt, moet deze worden bewaard in de beschermende behuizing. Om de staf schoon te houden, moet je deze na elk gebruik afdrogen met een schone doek of theedoek. Het kristallen flesje van de Analemma-staaf is zeer breekbaar – om breuk te voorkomen, bewaar het op een veilige plek buiten bereik van kinderen en huisdieren.
Bewaar de staaf op kamertemperatuur.

Je kunt coherent water bewaren in elk type container dat je normaal zou gebruiken. We hebben alle meest gebruikte materialen getest (glas, plastic, staal, koper, klei) en hebben geen verschil gevonden in de coherente structuur.

Ja! Om de weerstand van Analemma-water tegen externe krachten te testen, hebben we het blootgesteld aan verschillende soorten straling, waaronder röntgenstraling. We hebben geen bewijs gevonden dat externe invloeden een destabiliserend effect hebben op Analemma-water dat zich in het flesje bevindt. Blootstelling aan straling had ook geen effect op met Analemma behandeld water.
 

Neem de Analemma-staaf liever mee in je ingecheckte ruimbagage, in plaats van je handbagage.
De Analemma-staaf bevat vloeistof. Omdat dit geen standaard huishoudelijk item is, kan luchthavenpersoneel het per ongeluk categoriseren als een verboden apparaat of vloeistof.
Veel reizigers hebben hun Analemma-staaf wel in hun handbagage meegenomen, maar om problemen te voorkomen raden we altijd aan om het in je ingecheckte bagage te stoppen als je die optie hebt.

Extra tip: Bewaar de originele verpakking van de Analemma-staaf. Dit kan helpen bij het uitleggen wat het is aan het luchthavenpersoneel.

Om ervoor te zorgen dat uw Analemma Roerstaaf jarenlang in uitstekende conditie blijft, is het belangrijk om hem correct te gebruiken en op te bergen. Droog de Analemma Roerstaaf na gebruik op gewoon water af met een schone doek voordat u hem weer in de beschermhoes doet. Als u de Analemma Roerstaaf gebruikt voor sappen of soortgelijke dranken, raden we aan deze af te spoelen met koud of lauw water om eventuele organische deeltjes te verwijderen. Indien nodig kunt u hem wassen met een milde natuurlijke zeep, maar meestal is een spoeling na gebruik voldoende.

Om de werking van de Analemma Roerstaaf te garanderen, moet het kwartskristal in de ampul ultradun zijn gemaakt. Dit stelt ons in staat u een hulpmiddel te bieden voor het creëren van onbeperkte hoeveelheden coherent water, maar het maakt de roerstaaf ook erg kwetsbaar. Als u de roerstaaf laat vallen, zal deze vrijwel zeker breken. Wees daarom voorzichtig bij het gebruik en bewaar de roerstaaf op een veilige plek, buiten bereik van huisdieren en kleine kinderen.

Heb je nog andere vragen die niet op deze Veel gestelde vragen-pagina staan?

Neem contact met ons op via info@analemma-water.nl en onze klantenservice helpt u graag verder!

Verder navigeren

Analemma Water
Water and Light B.V.
KvK. Nr.: 64419312
Klantenservice:
info@analemma-water.nl
06-11624717