Algemene voorwaarden

Water and Light B.V. is gevestigd aan de Bisschopsweg 2, 3732 HW, De Bilt, Nederland, EU, en is geregistreerd in Nederland met registratienummer 64419312. Als gebruiker van deze website erkent u dat elk gebruik van de inhoud van deze website en elke transactie die via deze website wordt uitgevoerd, onderhevig is aan onze algemene voorwaarden:

1. Algemeen

  • We behouden ons het recht voor om deze algemene voorwaarden op elk moment te wijzigen. Dergelijke wijzigingen worden van kracht op het moment dat ze op de website worden geplaatst.
  • Het is uw verantwoordelijkheid om de algemene voorwaarden te lezen. Door een transactie aan te gaan met Water and Light, stemt u ermee in gebonden te zijn aan onze huidige algemene voorwaarden. Dit zijn de enige voorwaarden waaronder producten van Water and Light kunnen worden gekocht, aangeboden of geleverd. Elke poging van de klant om zijn eigen algemene voorwaarden te gebruiken, is ongeldig.
  • Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle online, per e-mail, telefoon of per post geplaatste transacties bij Water and Light. Lees de algemene voorwaarden zorgvuldig door voordat u een bestelling plaatst. Alle transacties met Water and Light vallen onder deze algemene voorwaarden.
  • Het niet of te laat handhaven door Water and Light van een bepaling in de algemene voorwaarden, mag niet worden uitgelegd als afstand doen van enig recht.

2. Definities

  • Alle verwijzingen naar het ‘bedrijf’, ‘wij’, ‘ons’, ‘we’ betekenen Water and Light B.V.
  • Alle verwijzingen naar ‘u’, ‘uw’, de ‘gebruiker’ of de ‘klant’ betekenen de persoon of personen die de website gebruiken, een transactie aangaan, zoals een donatie doen of goederen kopen of akkoord gaan met de aankoop van goederen, bij Water and Light B.V..
  • Alle verwijzingen naar de ‘website’ omvatten een verwijzing naar alle URL’s in eigendom van Water and Light.
  • ‘Transactie’ betekent elke donatie gedaan door, of contract voor de aankoop van goederen aangegaan door, een gebruiker van de website met Water and Light.
  • ‘Communicatie’ omvat communicatie via telefoon, fax, e-mail, sms en post of koeriersdienst.
  • ‘Goederen’ betekent goederen die door u bij Water and Light B.V. zijn gekocht.

3. Rechtsgebied, territoriale beperkingen & Severability

  • Alle transacties worden beheerst door en geïnterpreteerd in overeenstemming met het EU-recht en elk geschil tussen de gebruiker en Water and Light zal uitsluitend worden beslecht door de rechtbanken van de EU. Niets in deze algemene voorwaarden kan worden uitgelegd alsof het uw wettelijke rechten onder de EU-wetgeving aantast.
  • Indien enig deel van deze algemene voorwaarden door een rechtbank van de EU geheel of gedeeltelijk ongeldig of niet-afdwingbaar wordt verklaard,

4. Orderverwerking, prijzen, tijdstip van contract

  • Bestellingen: We accepteren graag bestellingen via de volgende methoden: Online transactie (beveiligde server), e-mail (onbeveiligd), telefoon, post of fax. Alle creditcard-/debetkaarttransacties zijn onderworpen aan validatiecontroles en worden geautoriseerd door de kaartuitgever. We accepteren MasterCard, Visa, Delta, Maestro, Solo en Paypal. Als de uitgever van uw kaart uw betaling aan ons weigert, zijn we niet aansprakelijk voor vertraging en/of niet-levering van uw bestelling. Geen bestellingen worden geaccepteerd of verwerkt zonder een geldige creditcardbetaling op naam van de geregistreerde kaarthouder.
  • Geen bestelling wordt geaccepteerd door Water and Light B.V. totdat een schriftelijke acceptatie van de bestelling is afgegeven door Water and Light B.V. of (indien eerder) Water and Light B.V. de bestelling geheel of gedeeltelijk is begonnen uit te voeren.
  • Alle prijzen zijn onderhevig aan wijzigingen zonder voorafgaande kennisgeving.
  • Prijs- en drukfouten: Prijzen en specificaties worden zo goed mogelijk gecontroleerd en hoewel alles in het werk is gesteld om ze nauwkeurig te maken, wordt geen verantwoordelijkheid aanvaard voor fouten en weglatingen. We behouden ons het recht voor om onze prijzen en specificaties zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen.
  • Een transactie is tot stand gekomen en creëert een contract wanneer Water and Light uw vrijgemaakte gelden voor de donatie of aankoop ontvangt. Alle contracten komen tot stand op de plaats van verwerking, die is bij Water and Light B.V., Bisschopsweg 2, 3732 HW, De Bilt, Nederland, EU.

5. Betalingsvoorwaarden en eigendom van goederen

  • Eigendom van goederen – Alle aan de klant geleverde artikelen blijven eigendom van Water and Light B.V. totdat de volledige betaling van alle verschuldigde bedragen met betrekking tot die goederen door ons is ontvangen. Water and Light B.V. wordt pas geacht betalingen te ontvangen nadat het beschikbare middelen heeft ontvangen. Na volledige betaling zal Water and Light B.V. de goederen naar u verzenden en gaat het eigendom van die goederen op u over bij levering.
  • In overeenstemming met onze privacybeleid voorwaarden en om ervoor te zorgen dat uw creditcard, debitcard, betaalpas of PayPal-account niet zonder uw toestemming wordt gebruikt, zullen wij de naam, het adres en andere persoonlijke gegevens die u tijdens het bestelproces verstrekt valideren tegenover relevante databases van derden. Door deze algemene voorwaarden te accepteren, stemt u in met het uitvoeren van dergelijke controles. Bij het uitvoeren van deze controles kunnen uw verstrekte persoonsgegevens worden bekendgemaakt aan een geregistreerd kredietinformatiebureau dat deze informatie mogelijk bewaart. U kunt er zeker van zijn dat dit alleen wordt gedaan om uw identiteit te bevestigen, dat er geen kredietcontrole wordt uitgevoerd en dat uw kredietwaardigheid niet wordt beïnvloed. Alle door u verstrekte informatie wordt veilig en strikt in overeenstemming met de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) uit 2018 behandeld.
  • Met uitzondering van btw is de prijs exclusief eventuele toepasselijke omzetbelastingen, andere heffingen (inclusief bankkosten), invoerrechten en uitvoerrechten, die de klant allemaal extra dient te betalen wanneer hij de goederen moet betalen.

6. Leveringsvoorwaarden

  • Water and Light B.V. verstuurt producten elke werkdag – van maandag tot vrijdag, uitgezonderd feestdagen. Alle bestellingen worden verwerkt en verzonden binnen 2 tot 4 werkdagen nadat uw bestelling is geplaatst.
  • We doen al het mogelijke om ervoor te zorgen dat levering binnen de geschatte levertijden en binnen maximaal 30 werkdagen plaatsvindt. Als we om welke reden dan ook niet aan deze termijn kunnen voldoen, zullen we binnen 21 werkdagen na uw transactie met ons contact met u opnemen om u te informeren over de situatie. Als er een probleem is met de beschikbaarheid van uw gekozen goederen, zal onze klantenservice u binnen 28 werkdagen na uw transactie met ons op de hoogte stellen van de waarschijnlijke leverdatum. Houd rekening met extra levertijd (details op aanvraag) voor levering van speciaal bestelde artikelen.
  • Indien u vragen heeft over de levering, kunt u contact opnemen met onze klantenservice (info@analemma-water.nl). Bestelde artikelen worden zo spoedig mogelijk geleverd in overeenstemming met de gewenste bezorgservice. Informatie over de kosten van de verschillende bezorgservices kunt u verkrijgen bij onze klantenservice.
  • Alle leveringskosten kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.
  • Mocht u in een afgelegen gebied wonen, dan kunnen er extra verzendkosten in rekening worden gebracht. Wij nemen contact met u op vóór verzending indien dit het geval is.
  • Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor enige gevolgschade veroorzaakt door late levering of niet-levering door de door het bedrijf aangewezen vervoerder. De aansprakelijkheid in dergelijke gevallen is beperkt tot de waarde van de artikelen waarvan is aangetoond dat de klant deze niet heeft ontvangen.
  • Indien de bestelling naar ons magazijn wordt teruggestuurd omdat een klant niet beschikbaar is om de bestelling af te halen, zal Water and Light B.V. zowel de verzendkosten als de retourkosten in rekening brengen.

Invoerrechten en -belastingen

  • Water and Light B.V. verstuurt producten naar meer dan 100 landen over de hele wereld. Houd er rekening mee dat u zelf verantwoordelijk bent voor het kennen van de wetgeving van uw land met betrekking tot wat wel en niet naar u mag worden verzonden. Wij zijn niet verantwoordelijk voor invoertarieven of douane reglementen. We doen ons uiterste best om op de hoogte te blijven van de wetgeving in de landen over de hele wereld, maar deze wetgeving verandert vaak en we kunnen niet 100% zeker zijn dat we op de hoogte zijn van de laatste wijzigingen. Informeer daarom bij uw douanekantoor. We zullen uw pakket discreet naar u verzenden, maar het is uw eigen risico.
  • Elk land heeft verschillende wet- en regelgeving met betrekking tot het kopen van producten uit andere landen. Voordat u uw bestelling plaatst, dient u zich op de hoogte te stellen van de lokale douane wetten betreffende de verzending van voedingssupplementen. Het is uw eigen verantwoordelijkheid om te weten wat in uw land wel en niet legaal is. Wij zullen de producten altijd discreet verpakken en verzenden op een manier die u het beste helpt om uw bestelling te ontvangen.
  • We kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor belastingen, invoerrechten, heffingen, quarantaine kosten of opslagkosten die door uw lokale douanekantoor in rekening worden gebracht. Deze kosten zijn niet inbegrepen in uw verzendkosten en worden rechtstreeks door hen aan u gefactureerd.
  • Water and Light B.V. verstuurt wettelijk gezien geen producten naar landen waarvoor een vergunning nodig is. Wij zijn niet aansprakelijk voor problemen die zich bij uw lokale douanekantoor voordoen. Er worden geen restituties verstrekt voor artikelen die door uw lokale douanekantoor in beslag worden genomen of niet worden afgeleverd, tenzij deze aan ons worden geretourneerd. Water and Light B.V. is niet aansprakelijk voor invoerrechten of -belastingen die door uw lokale douanekantoor worden opgelegd. Eventuele toepasselijke invoerrechten of -belastingen zijn uw verantwoordelijkheid; wij zullen u uiteraard naar ons beste weten helpen. Door te bestellen op onze website verklaart u zich akkoord met ons verzendbeleid en onze algemene voorwaarden.

Algemene inschattingen voor levering, afhankelijk van locatie:

  • Standaard vervoerdersopties (binnenland): 4-7 werkdagen
  • Standaard vervoerdersopties (internationaal): 7-30 werkdagen
  • Spoedige vervoerdersopties (internationaal): 4-12 werkdagen

7. Retourbeleid

  • We zijn ervan overtuigd dat u uw Analemma-product geweldig zult vinden, maar er kunnen zich situaties voordoen waarin u een artikel wilt retourneren. We streven ernaar het proces zo eenvoudig mogelijk te houden en deze voorwaarden doen geen afbreuk aan uw wettelijke rechten.
  • We proberen alle retouren zo snel mogelijk af te handelen.

Ongewild product

  • Ons beleid is erop gericht dat u tevreden bent bij elke bestelling die u plaatst op www.analemma-water.nl.  Mocht u bij ontvangst niet tevreden zijn met een artikel, of bent u gewoon van gedachten veranderd, stuur het dan binnen 30 dagen naar ons terug, samen met de pakbon, in redelijke staat en onbeschadigd, compleet met verpakking en alle componenten. Wij zullen u de prijs terugbetalen die u voor dat product heeft betaald (exclusief verzendkosten).
  • We zullen de terugbetaling rechtstreeks storten op de creditcard/betaalpas die is gebruikt voor de oorspronkelijke bestelling, binnen 30 dagen of eerder, nadat we het geretourneerde artikel hebben gecontroleerd en tevreden zijn dat het in dezelfde staat aan ons is geretourneerd als waarin het aan u is geleverd.
  • U betaalt alleen de retourkosten van de producten.
  • Dit doet geen afbreuk aan uw wettelijke rechten.

Defecte producten

  • We proberen de producten zo goed mogelijk te selecteren en te verpakken, zodat ze in goede staat aankomen. Mocht een product echter beschadigd of defect aankomen, of niet het product zijn dat u heeft besteld, dan zullen we het kosteloos vervangen of een volledige terugbetaling verstrekken, naar gelang nodig, indien u het product binnen 30 dagen na ontvangst aan ons retourneert op het onderstaande postadres.
  • In deze gevallen vergoeden wij u ook de kosten van de retourzending. Vraag bij uw postkantoor een bewijs van verzending aan, zodat wij de terugbetaling voor uw retourkosten kunnen verwerken.
  • Voor hulp met artikelen die later dan 30 dagen na uw aankoop zijn gekocht, kunt u ons per e-mail contacteren voor meer informatie.
  • Dit doet geen afbreuk aan uw wettelijke rechten.
  • De klant is verplicht de zending bij levering te controleren en onmiddellijk melding te maken van eventuele schade binnen 5 dagen na levering.
  • De klant stemt ermee in dat Water and Light B.V. niet aansprakelijk kan worden gesteld voor schade indien schriftelijke kennisgeving en een foto van de schade niet binnen 5 dagen na levering aan Water and Light B.V. worden verstrekt.

Retourneren van ongevraagde of defecte producten

Neem contact met ons op via e-mail (sales@analemma-water.nl) om ons te informeren over uw wens om producten te retourneren. We kunnen u adviseren over hoe u het artikel naar ons kunt terugsturen. In sommige gevallen moeten artikelen mogelijk worden opgehaald door een koeriersdienst. Gebruik anders een veilige bezorgmethode die een handtekening bij ontvangst vereist (zoals aangetekende bezorging via PostNL) en stuur deze naar:

Water and Light B.V.
Bisschopsweg 2
3732HW, De Bilt
Nederland

U bent verantwoordelijk voor de geretourneerde producten totdat deze ons bereiken.

Ongevraagde producten – Europese Richtlijn afstandverkoop (DAR)

Binnen de Europese Unie hebben consumenten wettelijk het recht om een overeenkomst voor de aankoop van een artikel te annuleren binnen zeven werkdagen na de dag na ontvangst van de bestelling.

Als u uw bestelling wilt annuleren onder de DAR, vragen wij u vriendelijk om contact op te nemen met onze klantenservice onder vermelding van uw naam en ordernummer:

per e-mail naar sales@analemma-water.nl

Wij zorgen er dan voor dat u dienovereenkomstig wordt terugbetaald.

Wanneer u uw bestelling annuleert binnen deze afkoelingsperiode, zullen wij de kosten van het artikel en de kosten voor het verzenden van het artikel naar u terugbetalen als volgt:

  • Als u een artikel retourneert dat deel uitmaakt van een grotere bestelling, zullen wij eventuele specifieke leveringskosten die u voor dat artikel heeft gemaakt, boven op ons standaardtarief voor levering, terugbetalen.
  • Als u uw volledige bestelling retourneert, zullen wij de gemaakte standaard leveringskosten vergoeden.
  • Als wij een artikel bij u ophalen, behouden wij ons het recht voor om de kosten van het ophalen op u te verhalen. 

8. Feedback van klanten, complimenten & klachten

  • Tot 3 maanden na ontvangst van uw goederen kunnen wij u een bericht sturen met de uitnodiging om uw gekochte goederen of onze klantenservice te beoordelen. Dergelijke communicatie zal voldoen aan onze privacybeleid voorwaarden.
  • Alle klachten of complimenten kunnen worden gestuurd naar onze klantenservice. We streven ernaar uw klacht binnen vijf werkdagen na de ontvangstdatum te behandelen. In het geval dat wij uw klacht niet onmiddellijk kunnen oplossen, zullen wij u binnen 14 werkdagen informeren over de stappen die we zullen ondernemen en de waarschijnlijke tijdsduur van die stappen, en u op de hoogte houden van elk onderzoek dat we naar uw klacht uitvoeren, voor zover de wetten van Engeland ons dit toestaan.

9. Beperking van aansprakelijkheid & vrijwaring

  • Niets in deze algemene voorwaarden sluit aansprakelijkheid uit of beperkt deze voor overlijden of persoonlijk letsel veroorzaakt door nalatigheid, frauduleuze misrepresentation, of enige andere aansprakelijkheid die anderszins niet kan worden beperkt of uitgesloten onder de EU-wetgeving.
  • We zullen redelijke inspanningen leveren om de juistheid van alle informatie op de website te controleren, maar we geven geen enkele vorm van verklaring of garantie, expliciet of impliciet, wettelijk of anderszins, met betrekking tot de inhoud van de website.
  • Wij geven geen garantie dat de website of de server die deze beschikbaar maakt, vrij is van virussen of dat de inhoud ervan nauwkeurig is. Wij zijn niet verantwoordelijk of aansprakelijk jegens u voor enig verlies van welke aard dan ook, door acties die worden ondernomen, of die worden ondernomen in vertrouwen op materiaal of informatie op de website.
  • Medewerkers of agenten van Water and Light B.V. zijn niet bevoegd om verklaringen of garanties te doen met betrekking tot producten van Water and Light B.V., waaronder, maar niet beperkt tot, de kwaliteit van de producten, de geschiktheid van de producten voor een bepaald doel van de klant of hun compatibiliteit met andere producten, tenzij (a) schriftelijk bevestigd in een contract of (b) overeengekomen tussen de partijen in een schriftelijke wijziging van een contract en deze algemene voorwaarden. Door een transactie aan te gaan met Water and Light B.V. erkent de klant dat hij niet vertrouwt op, en afstand doet van elke claim wegens schending van, dergelijke verklaringen die niet zo zijn bevestigd.
  • Elk advies of aanbeveling door Water and Light B.V. of haar medewerkers of agenten aan de klant of haar medewerkers of agenten met betrekking tot de opslag, toepassing of het gebruik van producten van Water and Light B.V., die niet (a) schriftelijk is bevestigd in een contract of (b) is overeengekomen tussen de partijen in een schriftelijke wijziging van een contract en deze algemene voorwaarden, wordt geheel op eigen risico van de klant gevolgd of uitgevoerd, en dienovereenkomstig zal Water and Light B.V. niet aansprakelijk zijn voor enig dergelijk advies of aanbeveling die niet zo is bevestigd.
  • Wij zijn niet aansprakelijk, in contract of onrechtmatige daad (inclusief, maar niet beperkt tot nalatigheid), behalve in gevallen van fraude of nalatigheid.
  • Onverminderd het bovenstaande, is onze totale aansprakelijkheid (in contract, onrechtmatige daad of anderszins) voor verlies of schade in ieder geval beperkt tot een bedrag dat gelijk is aan het bedrag dat door u is betaald of verschuldigd is voor de goederen die bij ons zijn gekocht via een transactie.
  • Deze clausule tast uw wettelijke rechten als consument niet aan, noch uw contractuele rechten op annulering, krachtens EU-wetgeving.
  • In overeenstemming met onze privacybeleid voorwaarden zullen wij alle redelijke voorzorgsmaatregelen treffen om de details van uw bestelling en betaling veilig te houden, maar tenzij wij nalatig zijn, kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies als gevolg van onbevoegde toegang tot informatie die u aan ons verstrekt.

10. Overmacht

  • We zijn niet aansprakelijk of worden niet geacht in gebreke te zijn gebleven ten aanzien van een contract wegens vertraging in de uitvoering of het niet-uitvoeren van een van onze verplichtingen, indien een dergelijke vertraging of niet-uitvoering te wijten is aan een oorzaak buiten onze redelijke controle. In dergelijke omstandigheden hebben wij recht op een redelijke verlenging van de termijn voor het nakomen van deze verplichtingen. Onverminderd de algemeenheid van het voorgaande, worden de volgende gebeurtenissen beschouwd als oorzaken buiten onze redelijke controle: natuurrampen, explosie, overstroming, storm, brand of ongeval; oorlog of dreiging van oorlog, sabotage, opstand, burgerlijke onrust of opeising; handelingen, beperkingen, regelgeving, verordeningen, verboden of maatregelen van welke aard dan ook door een overheids-, parlementaire of lokale autoriteit; import- of exportvoorschriften of embargo’s; stakingen, uitsluitingen of andere collectieve acties of arbeidsconflicten (al dan niet met betrekking tot werknemers van Water and Light B.V. of een derde partij); problemen bij het verkrijgen van grondstoffen, arbeidskrachten, brandstof, onderdelen of machines; stroomuitval of storing in machines, wezenlijke contractbreuk of andere wanprestatie van onze leveranciers of onderaannemers. Indien het door dergelijke omstandigheden binnen een redelijke termijn voor ons onmogelijk wordt om de bestelde artikelen geheel of gedeeltelijk te leveren, is de aansprakelijkheid van de klant beperkt tot de waarde van de reeds geleverde artikelen, samen met eventuele bijbehorende redelijke leveringskosten.

11. Privacybeleid & Beveiliging

  • Raadpleeg ons privacybeleid.
  • Wij streven ernaar alle redelijke maatregelen te nemen om uw persoonlijke gegevens te beschermen. Wij kunnen echter de veiligheid van geen enkele online verstrekte informatie garanderen. U aanvaardt de inherente veiligheidsrisico’s van het verstrekken van informatie en online zakendoen via internet en zult ons niet aansprakelijk stellen voor enige inbreuk op de beveiliging, tenzij dit te wijten is aan onze nalatigheid.

12. Intellectuele Eigendomsrechten

  • U erkent en stemt ermee in dat alle auteursrechten, handelsmerken en alle andere intellectuele eigendomsrechten op alle materialen en/of inhoud die beschikbaar worden gesteld als onderdeel van uw gebruik van deze website te allen tijde ons eigendom blijven. Wij verlenen geen impliciete licentie voor het gebruik van de inhoud van deze website.
  • U erkent en stemt ermee in dat het materiaal en de inhoud op deze website alleen beschikbaar is voor uw persoonlijk niet-commercieel gebruik en dat u dit materiaal en deze inhoud alleen mag downloaden voor gebruik op deze website. U erkent verder dat elk ander gebruik van de inhoud van deze website ten strengste verboden is en dat u ermee instemt onze intellectuele eigendom niet te schenden of anderen in staat te stellen onze intellectuele eigendom te schenden.

13. Wet Bescherming Consumenten bij Afstandsovereenkomsten (WBCD)

  • U heeft het recht om uw bestelling te annuleren binnen zeven werkdagen na de dag na de datum van levering van uw via een transactie bij ons gekochte goederen, voor elk ongebruikt artikel dat via onze website is gekocht, in overeenstemming met de wetgeving op afstandsovereenkomsten voor een terugbetaling.
  • Als u een bestelling wilt annuleren, kunt u ons per e-mail, fax of brief uw bestelnummer vermelden. Alle goederen worden op uw eigen kosten geretourneerd, tenzij het artikel defect is verklaard en onze garantie onder clausule 8 van toepassing is. In dat geval zullen wij de kosten vergoeden nadat wij de goederen hebben ontvangen.
  • Mits de goederen in ongebruikte staat en in de originele verpakking met alle toebehoren worden geretourneerd, ontvangt u binnen dertig werkdagen na ontvangst van de goederen door ons een terugbetaling.

14. Rechten van Derden

  • De Contracts (Rights of Third Parties) Act 1999 is niet van toepassing op deze Overeenkomst en geen enkel ander persoon dan de Partijen heeft hier rechten onder. De bepalingen van deze Overeenkomst kunnen worden gewijzigd, aangepast, of gemodificeerd, of deze Overeenkomst kan worden geschorst, geannuleerd of beëindigd door schriftelijke overeenkomst tussen de Partijen, of kan deze Overeenkomst (in elk geval) worden herroepen, zonder de toestemming van een derde partij.