Analemma Tuin unit

Creeër een oase in je (moes)tuin

Stabiel coherent water voor je planten, jou en je gezin

De Analemma Tuin unit bevat hetzelfde “moederwater” als de standaard Analemma staven, maar is aangepast aan de grootte. De spiraalvormige structuur van de binnenkamer zorgt ervoor dat het water langere tijd om de unit circuleert, wat resulteert in 100% coherent water, zonder dat extra behandeling nodig is.

In ons laatste onderzoek zagen we dat Analemma water ook de weerbaarheid tegen droogte verbeterd!​

In 2023 organiseerden we een onafhankelijk onderzoek naar de effecten van Analemmawater op de fysiologie van basilicumplanten die aan droogte werden blootgesteld.

Dit was tot nu toe ons meest uitgebreide onderzoek, waarbij we meer dan 30 parameters hebben gemeten die verband houden met essentiële plantprocessen, zoals fotosynthese (de productie van suikers met behulp van zonne-energie) en ademhaling (de opname van atmosferische CO₂ door plantenbladeren).

Het onderzoek is onlangs afgerond en de resultaten worden voorbereid voor publicatie in een wetenschappelijk tijdschrift met peer review.

Tuin Analemma in Gebruik

Vergroot de vitaliteit van de zelf gekweekte groente en fruit!

Alle levende wezens zenden lichtdeeltjes (fotonen) uit. Deze zwakke fluorescentie is een zichtbaar teken van de levenskracht in ons allemaal – van bacteriën tot mensen.

Met behulp van zeer gevoelige CCD-camera’s hebben we het effect van Analemmawater op de biofotonenemissie en daarmee op de vitaliteit van verschillende plantweefsels getest.

Deze tests toonden een opmerkelijk effect van Analemmawater op de biofotonenemissie van planten. Zo hadden tomaten van planten die met Analemmawater werden bewaterd, wel 60% meer licht vergeleken met planten die met gewoon water werden bewaterd! 

Coherent water verbetert bodemkwaliteit

In 2021 testte we het effect van Analemma water op de bacteriële diversiteit en chemische kwaliteit van de bodem. Bodembacteriën zijn belangrijke afbrekers van organisch materiaal, die biomassa afbreken om de plant te voorzien van mineralen die essentieel zijn voor groei en ontwikkeling.

Ons onderzoek toonde aan dat het besproeien van tomatenplanten met Analemma water leidt tot een significante toename in de overvloed van verschillende bacteriële populaties in de bodem!

Bovendien veroorzaakte Analemma water significante veranderingen in verschillende parameters met betrekking tot de stikstofcyclus, wat wijst op een verhoogde vruchtbaarheid en hogere mineralisatiesnelheden, die beide kunnen worden gekoppeld aan verbeteringen in de bacteriële diversiteit.

Een ideaal hulpmiddel voor plantenverzorging in je (moes)tuin, huis en kas

Kamerplanten hebben liefde en zorg nodig, net als elke tuin. Door het gebrek aan direct zonlicht en een lage luchtvochtigheid verliezen ze vaak aan kracht. Door coherentie op cellulair niveau te introduceren, kan Analemma water je planten nieuw leven inblazen en je huiselijke omgeving verlevendigen.

De Analemma Tuin unit voorziet je van ruime hoeveelheden coherent water – perfect voor kleine kassen, moestuinen, (grote) huiskamerplanten en hydrocultuursystemen.

Tuin Analemma in Gebruik

Ook onafhankelijk onderzoek laat zien:

"Gestructureerd water verhoogt significant de planthoogte, vegetatief gewicht en wortelmassa, totale bloemenbiomassa en totale microbiële hoeveelheid"

Wilt u uw planten volop laten bloeien en tegelijkertijd uw impact minimaliseren? Naast ons eigen onderzoek toont ook deze studie aan dat gestructureerd water de sleutel kan zijn!

Een studie bij CREA-OF in Italië liet verbluffende resultaten zien bij lavendel en rozemarijn behandeld met gestructureerd water. Planten vertoonden:

  • Significante groei: Grotere hoogte, meer blad- en wortelgewicht
  • Hogere opbrengsten: Vermeerdering van bloemen en totale biomassa
  • Verbeterde gezondheid: Verminderde uitdroging bij lavendel
  • Gezonder ecosysteem: Toename van nuttige micro-organismen in de bodem

Deze bevindingen ondersteunen wat telers al langer ervaren: gestructureerd water bevordert gezondere, vitalere planten. Met deze innovatieve techniek kunt u:

  • Waterverbruik verminderen: Geef uw planten wat ze écht nodig hebben
  • Minder meststoffen gebruiken: Laat de bodemflora haar werk doen
  • Hogere kwaliteit bloemen oogsten: Verhoog je productie en winst!
 

"In mijn kas zie je het leven om je heen!"

“Ik werk al heel lang met het Analemma water in mijn kas waar ik biologische groentes teel, daarnaast heb ik ook nog een kas waar ik regulier voor zaden teel. Allebei de kassen staan in Almere met dezelfde grond in principe, toch merk ik dat de grond in de kas met Analemma Water veel gezonder is. Planten spruiten meteen mooie wortels, daarnaast voel en zie ik elke dag dat de grond ook echt meer levendigheid en biodiversiteit bevat. In mijn kas zie je het leven om je heen, vogeltjes zijn er omdat er genoeg wormpjes in mijn grond leven. Ik wil niets liever dan dat meer mensen die al bewust telen, Analemma Water gaan omarmen!”

Bob van der Voort
Biologisch tuinder
Analemma Tuin unit: voor in kassen

De Analemma Tuin unit

Supersnel coherent water uit je tuinkraan

De Analemma Tuin unit is ideaal voor: